Kijk AT5 vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV
SE USA UK DE FR NL PL BR AU IT CA ES CH HK AT

Onderstaande is slechts een kleine selectie van onze meest populaire TV zenders.

Door op de vlag van een land te klikken, kun je de volledige lijst van beschikbare zenders van dat land bekijken. 

 AT5

AT5 (Amstel Televisie 5) is een lokale Amsterdamse televisiezender die uitzendt onder de licentie van SALTO. AT5 wordt dagelijks door 300.000 mensen in de regio Groot-Amsterdam bekeken.

De zender werd op 1 april 1992 opgericht. De eerste hoofdredacteur was Feike Salverda. Hem stond een op Amerikaanse leest geschoeide grootstedelijke nieuws- en actualiteitenzender voor ogen. Begin 2012 werd AT5 overgenomen door Het Parool, RTV Noord-Holland en de AVRO. In september van dat jaar trad Bart Barnas toe als hoofdredacteur, die sinds 2013 tevens hoofdredacteur van RTV Noord-Holland is.

AT5 is landelijk te ontvangen via kabel, DSL en glasvezel. Verder is de zender te zien op een gedeeld kanaal via het DVB-T-netwerk van Digitenne, en via de satelliet in het familiepakket van CanalDigitaal.

Het belangrijkste programma is het AT5 Nieuws met ook kort nieuws. Dit duurt ongeveer een kwartier (weekeinde 10 minuten) en wordt uitgezonden om 17.00 uur en vervolgens elk heel uur herhaald tenzij er een live uitzending is. Ook in de nacht en de volgende dag wordt de uitzending regelmatig herhaald. Het nieuws wordt momenteel gepresenteerd door Annemijn van Hilten, Mark Leene, Saïda Maggé of Anne van der Meer.

Sinds 14 januari 2013 is er geen commentator meer aanwezig. Voorts was er sinds die datum ook het AT5 ontbijtnieuws met een viertal bulletins tussen 7.00 en 9.00 uur dat werd gepresenteerd door onder meer Sanae Orchi. Hierin was ook door de telefoon een overzicht van de inhoud van Het Parool van die middag. Inmiddels wordt in plaats van het ontbijtnieuws de uitzending van de vorige dag herhaald.

Op 8 juni 2012 won AT5 de Lokale Omroep Award in de categorie Nieuws en Actualiteiten. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland. Hidde van Warmerdam en Iven Cudogham van AT5 wonnen in respectievelijk 2011 en 2010 in de categorie Presentatietalent.

Enkele Hilversumse presentatoren, verslaggevers en (eind)redacteuren hebben ook ooit voor AT5 gewerkt:

Barbara Barend (RTL)

Sacha de Boer (NOS)

Wilson Boldewijn (RTL)

Aicha Marghadi (NOS)

Sebastiaan Meijer (NOS)

Ajouad El Miloudi (KRO)

Chazia Mourali (RTL)

Matthijs van Nieuwkerk (VARA)

Art Rooijakkers (AVRO)

Jetske Schrijver (RTL)

Mieke van der Weij (NCRV, NOS- & TROS-radio)

Fons van Westerloo (RTL)

Rik van de Westelaken (NOS)

Merel Westrik (RTL)

Jeroen Wollaars (NOS)

AT5 is naast de reclame-inkomsten afhankelijk van subsidies van de gemeente Amsterdam. AT5 is gedurende haar bestaan een aantal keer in het nieuws geweest wegens tekort aan inkomsten. In 2012 werd AT5 overgenomen door Het Parool, RTV Noord-Holland en de AVRO.[1]

In 1992 was de strijd om de voorkeuzeknoppen van kijkers te winnen losgebroken. De 5 uit de naam is een poging geweest om de zender onder knop 5 van de afstandsbediening van kijkers te krijgen, in navolging van de RTL-actie "zet´em op 4". Tot op dat moment was het Franstalige TV5 de meest logische keuze. Andere zenders die streden om de 5 waren RTL 5 (1993) en NET 5 (1999). Wat ook meespeelde, was dat de kabelfrequentie die AT5 bij haar start kreeg het VHF-kanaal ´5´ was.


KIJK NU!

Favoriete Zenders

Kijk AT5 vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV

Kijk AT5 NU
Een TV zender toevoegen

ChillGlobal ondersteund duizenden TV zenders van onze 15 deelnemende landen, maar het kan natuurlijk dat we er een aantal over het hoofd hebben gezien!

Heb je de vlag van een land aangeklikt en heb je de volledige lijst van beschikbare TV zenders bekeken, maar mist er volgens jou nog steeds een zender? Vul dan onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat de zender zo snel mogelijk aan de lijst zal worden toegevoegd!
Bedankt voor de medewerking en het ondersteunen van onze service!
Het formulier is succesvol verzonden.

Happy ChillGlobal

Ontdek vandaag nog geheel kosteloos 500+ internationale TV zenders!

Verkrijg toegang tot honderden TV zenders, social media, e-commerce en booking sites. Onze service is uitermate geschikt voor services als Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, en nog veel meer!