Kijk NATIONAL GEOGRAPHIC NEDERLAND vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV
SE USA UK DE FR NL PL BR AU IT CA ES CH HK AT

Onderstaande is slechts een kleine selectie van onze meest populaire TV zenders.

Door op de vlag van een land te klikken, kun je de volledige lijst van beschikbare zenders van dat land bekijken. 

 NATIONAL GEOGRAPHIC NEDERLAND

National Geographic Channel (NGC) is een Amerikaans televisienetwerk, dat programma´s levert via kabeltelevisiebedrijven.

National Geographic Channel zendt documentaires over natuur en wetenschap uit, die gemaakt worden door de National Geographic Society, welke ook het tijdschrift National Geographic Magazine uitgeeft.

Het netwerk zendt uit in diverse landen, waarbij ondertiteling en/of geluidskanalen in diverse talen worden meegestuurd. Maar er zijn tegenwoordig ook versies in lokale talen, onder meer in België en Nederland bijvoorbeeld. In Europa worden de landelijke activiteiten beheerd door een joint venture tussen News Corporation en de National Geographic Society.

De programma´s van Discovery Channel zijn deels vergelijkbaar met die van NGC, en de twee kanalen kunnen daarom als concurrenten worden beschouwd. Discovery zet echter meer in op programma´s over buitengewone motorfietsen, schrootwedstrijden en gepimpte auto´s. Programma´s van NGC kenmerken zich vaak door onbeantwoorde vragen die men zichzelf stelt. In een gemiddelde uitzending kunnen 10 tot 20 vragen van de verteller voorkomen als, "Could this be the cause of...", "Could that be the reason for....", etc. Van deze vragen worden er per programma hooguit 1 of 2 echt beantwoord.

In Nederland startte Discovery op 1 augustus 2005 de actie, Zet Discovery Channel op 9. Hierdoor is er aan het logo van Discovery Channel "9" toegevoegd. National Geographic Channel startte dezelfde dag de actie; Zet National Geographic Channel op 11!, maar met het verschil dat de 11 niet in logo te zien is.

De versie van National Geographic in Nederland is via NGC Network International LLC voor 73,2 % in handen van Keith Rupert Murdoch´s 21 Century Fox en voor 26,8 % van de National Geographic Society. In de Verenigde Staten bezit News Corp 67 % van de Amerikaanse versie (NGC-National Geographic United States LLC). NBC Universal had tot eind 2006 een belang in de zender, maar verkocht dit aan het toenamlige News Corp (voorloper 21 Century Fox) waardoor deze de meerderheid van de zender (wereldwijd) in handen kreeg. [1]. Na een aandelenruil in de zomer van 2014 tussen BSkyB, Sky Italia en Sky Deutschland, verkreeg 21 Century 73,2 % van de aandelen (was 52,2%).

National Geographic Channel is overigens ook met een tweede zender actief onder de naam Adventure One gericht op jongeren. Deze zender is in Europa een mislukking. Als gevolg daarvan is deze zender op 1 maart 2007 in de meeste markten omgedoopt tot Nat Geo Wild met vooral reportages over de rauwe, wilde, woeste natuur. In Italië is National Geographic Channel nog wel actief geweest met Adventure One, alsmede met een muziekzender met vooral wereldmuziek onder de naam Nat Geo Music. Beiden waren een mislukking waarna Nat Geo Music is gestopt; Nat Geo Adventure is omgedoopt tot Nat Geo People.

Programma´s van National Geographic Channel

Air Crash Investigation

Alaska State Troopers

America´s Hardest Prisons

A Traveller´s Guide to the Planets

Bid & Destroy

Big, Bigger, Biggest

Brain Games

Classified

Cosmos: A Spacetime Oddysey

Doomsday Preppers

Earth Investigated

Great Migrations

Hacking the system

Is It Real?

Known Universe

Locked Up Abroad

Megafactories

Megastructures

Nazi Hunters

None of the Above

Seconds from Disaster.

The Dog Whisperer

The Border

The Numbers Game

Mistery Files

Mistery 360

Science of Stupid

Breakout

Hard Time

Engineering Connections

Test Your Brain

World´s Toughest Fixes

Strippers: Cars for Cash

Car S.O.S.

Restoration Garage

Building Wild

Wicked Tuna

Yukon Gold

Ultimate Airport Dubai

Hard Time

Ultimate Survival Alaska

To Catch a Smuggler

Drugs inc.

Highway Thru Hell

Nazi Megastructures

America´s Lost Treasures

Apocalypse: WW I

Apocalypse: WWII

Apocalypse: Rise of Hitler

Money Meltdown

Beyond Magic with DMC

The incredible Dr. Pol

Verder zijn er ook aparte documentaires te zien.


KIJK NU!

Favoriete Zenders

Kijk NATIONAL GEOGRAPHIC NEDERLAND vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV

Kijk NATIONAL GEOGRAPHIC NEDERLAND NU
Een TV zender toevoegen

ChillGlobal ondersteund duizenden TV zenders van onze 15 deelnemende landen, maar het kan natuurlijk dat we er een aantal over het hoofd hebben gezien!

Heb je de vlag van een land aangeklikt en heb je de volledige lijst van beschikbare TV zenders bekeken, maar mist er volgens jou nog steeds een zender? Vul dan onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat de zender zo snel mogelijk aan de lijst zal worden toegevoegd!
Bedankt voor de medewerking en het ondersteunen van onze service!
Het formulier is succesvol verzonden.

Happy ChillGlobal

Ontdek vandaag nog geheel kosteloos 500+ internationale TV zenders!

Verkrijg toegang tot honderden TV zenders, social media, e-commerce en booking sites. Onze service is uitermate geschikt voor services als Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, en nog veel meer!