Kijk NET 5 vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV
SE USA UK DE FR NL PL BR AU IT CA ES CH HK AT

Onderstaande is slechts een kleine selectie van onze meest populaire TV zenders.

Door op de vlag van een land te klikken, kun je de volledige lijst van beschikbare zenders van dat land bekijken. 

 NET 5

NET 5 is een Nederlandse commerciële omroep, die deel uitmaakte van ProSiebenSat.1 Media. NET 5 is onderdeel is van SBS Broadcasting, dat sinds juli 2011 voor 67% in handen is van Sanoma en voor 33% van Talpa Media.

De SBS 6-zus is op 1 maart 1999 begonnen met uitzenden. NET 5 is gestart onder leiding van Fons van Westerloo, die destijds directeur was van SBS Broadcasting B.V. Op 4 december 1998 werd de zender officieel aangekondigd. De zender zou een commerciële versie worden van de Publieke Omroep. Vele series van de BBC werden aankocht. Daarnaast werd dagelijks het nieuwsprogramma "Morgen gebeurt het" uitgezonden. Andere Nederlandse programma´s waren "De Tafel van Pam" (Met Max Pam), "Zaal over de Vloer" (Met Rik Zaal) en de quiz "Meneer Van Dale Wacht op Antwoord" (Met Martine Bijl). In de vooravond was er voornamelijk aandacht voor (jongeren)series als Felicity en Ally McBeal.

Nadat deze opzet mislukte, werd de zender al snel een succesvolle vrouwenzender. NET 5 is onderdeel van SBS Broadcasting BV, de Nederlandse tak van Sanoma en Talpa Media. Het nummer 5 in de naam is gekozen vanwege het destijds minder presterende RTL5. Men wilde op deze manier de vijfde voorkeurspositie overnemen. RTL5 kwam echter met een aangepaste programmering (mede door de overname van Yorin) en was hierdoor toch favoriet voor de vijfde voorkeurspositie, wat nu voor NET 5 nog vaak resulteert in een positie achter alle andere Nederlandse zenders met een cijfer (zoals RTL4, RTL5, SBS6, RTL7) en Veronica.

Doelgroep

NET 5 richt zich vooral op de jonge, hoger opgeleide vrouw (in het bijzonder de leeftijdscategorie 20-34 jaar). De zender zendt veel speelfilms, comedy´s en (drama)series uit.

Programma´s

In begin 2005 raakte NET 5, het reality-programma Expeditie Robinson kwijt aan John de Mols nieuwe zender Talpa. Dit bleek een grote schok te zijn voor NET 5. Expeditie Robinson was het best scorende programma van de zender. Begin september 2005, introduceerde NET 5 de opvolger van Expeditie Robinson; Terra Incognita. Dit bleek echter onsuccesvol te zijn en keerde in 2006 niet meer terug. Vanaf 2007 is Expeditie Robinson te zien op RTL 5. De serie Veronica Mars is verkocht aan RTL 7, ook omdat het niet bij het vrouwelijke profiel van NET 5 zou passen. Het programma The Taste Of Life is verkocht aan RTL 4.

 


KIJK NU!

Favoriete Zenders

Kijk NET 5 vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV

Kijk NET 5 NU
Een TV zender toevoegen

ChillGlobal ondersteund duizenden TV zenders van onze 15 deelnemende landen, maar het kan natuurlijk dat we er een aantal over het hoofd hebben gezien!

Heb je de vlag van een land aangeklikt en heb je de volledige lijst van beschikbare TV zenders bekeken, maar mist er volgens jou nog steeds een zender? Vul dan onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat de zender zo snel mogelijk aan de lijst zal worden toegevoegd!
Bedankt voor de medewerking en het ondersteunen van onze service!
Het formulier is succesvol verzonden.

Happy ChillGlobal

Ontdek vandaag nog geheel kosteloos 500+ internationale TV zenders!

Verkrijg toegang tot honderden TV zenders, social media, e-commerce en booking sites. Onze service is uitermate geschikt voor services als Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, en nog veel meer!