Kijk NOS STUDIO SPORT vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV




SE USA UK DE FR NL PL BR AU IT CA ES CH HK AT

Onderstaande is slechts een kleine selectie van onze meest populaire TV zenders.

Door op de vlag van een land te klikken, kun je de volledige lijst van beschikbare zenders van dat land bekijken. 

 



NOS STUDIO SPORT

NOS Studio Sport is een sportprogramma van de NOS dat aanvankelijk alleen op zondagavond werd uitgezonden. Later kwamen er steeds meer uitzendingen bij. De radioversie van Studio Sport heet NOS Langs de Lijn.

Studio Sport begon op 5 april 1959 onder de naam Sport in beeld en werd gepresenteerd door onder meer Jan Cottaar (hij presenteerde de eerste aflevering) en Bob Spaak. Het begon als een samenwerkingsprogramma van de AVRO, KRO, NCRV, VARA en VPRO. In 1966 wijzigde de naam in NTS Sport en sinds 1969 heet het programma Studio Sport. In 2005 kreeg het programma de toevoeging NOS voor de naam. De naam Studio Sport werd bedacht door honkbalverslaggever Ed van Opzeeland.

De Studio Sport-redactie verzorgt iedere dag uitzendingen. Tevens is deze redactie verantwoordelijk voor de verslaggeving van grote sportevenementen, zoals het WK en EK Voetbal, de Olympische Spelen en de Tour de France. In navolging van de multimediale nieuwsvloer NOS Nieuws, zijn in 2007 ook alle NOS redacties voor sport samengevoegd tot de multimediale sportvloer NOS Sport.

Het eredivisievoetbal vormt de hoofdmoot van de uitzending op zondagavond. Ook van andere topsportevenementen wordt verslag gedaan. In 2005 verloor het programma de samenvattingen van de Eredivisiewedstrijden aan Talpa, waardoor de kijkcijfers daalden. Sinds 2008 zijn de rechten echter weer terug bij de NOS (in 2014 weer verlengd voor 3 jaar). Tot de zomer van 2015 had de NOS ook de rechten voor de UEFA Champions League.

De NOS bezit tevens tot en met 2018 de uitzendrechten voor radio en tv van alle kwalificatie uit-en thuiswedstrijden van het Nederlands voetbalelftal. De rechten voor de EK´s en WK´s voetbal waren reeds in bezit van de NOS.

NOS Studio Sport (overzichtsuitzendingen op late zaterdagavond, zondag 18.10 of 19.00 en live-uitzending zondagmiddag)

NOS Sportjournaal (6 dagen per week rond 18.45)

NOS Studio Sport Eredivisie (vrijdag rond 23.00, zaterdag 22.30, zondag 19.00)

Sportblok in NOS Journaal (ma t/m vr 13.00, tijdens grote toernooien in 18.00 en late journaal)

Sportblok in Nieuwsuur (dagelijks rond 22.40)

NOS Studio Sportzomer (praatprogramma tijdens grote sportevenementen in de zomer)

NOS Studio Sportwinter (praatprogramma tijdens de Olympische Winterspelen)

NOS Studio Voetbal (talkshow over voetbal, zondag rond 22.20)

NOS Studio Tour (talkshow tijdens Tour de France)

De oorspronkelijke herkenningsmelodie van NOS Studio Sport, een big-bandnummer dat in 1974 werd geschreven door Tonny Eyk, werd in juli 2004 door luisteraars van het radioprogramma Antenne 2 verkozen tot beste Nederlandse televisietune aller tijden. In 1995 werd de tune na 21 jaar vervangen door een compositie van Stephen Emmer, waarin de oude tune was gesampled. Na aanhoudende verzoeken van kijkers werd de oude tune in januari 2001 in ere hersteld, zij het in een gewijzigd arrangement. De door velen geroemde baspartij keerde namelijk niet terug. De tune bleef ongewijzigd na de huisstijlwisselingen in 2005 en 2012.


KIJK NU!

Favoriete Zenders

Kijk NOS STUDIO SPORT vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV

Kijk NOS STUDIO SPORT NU
Een TV zender toevoegen

ChillGlobal ondersteund duizenden TV zenders van onze 15 deelnemende landen, maar het kan natuurlijk dat we er een aantal over het hoofd hebben gezien!

Heb je de vlag van een land aangeklikt en heb je de volledige lijst van beschikbare TV zenders bekeken, maar mist er volgens jou nog steeds een zender? Vul dan onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat de zender zo snel mogelijk aan de lijst zal worden toegevoegd!




Bedankt voor de medewerking en het ondersteunen van onze service!
Het formulier is succesvol verzonden.

Happy ChillGlobal

Ontdek vandaag nog geheel kosteloos 500+ internationale TV zenders!

Verkrijg toegang tot honderden TV zenders, social media, e-commerce en booking sites. Onze service is uitermate geschikt voor services als Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, en nog veel meer!