Kijk NPO ZAPP vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV
SE USA UK DE FR NL PL BR AU IT CA ES CH HK AT

Onderstaande is slechts een kleine selectie van onze meest populaire TV zenders.

Door op de vlag van een land te klikken, kun je de volledige lijst van beschikbare zenders van dat land bekijken. 

 NPO ZAPP

NPO Zapp is het kinderblok van de NPO. Zapp richt zich vooral op kinderen tussen de 6 en 12 jaar, anders dan het gelieerde Zappelin dat zich richt op kinderen tot 6 jaar. De netmanager van Zapp is Suzanne Kunzeler.

Bij NPO Zapp worden er jeugdprogramma´s uitgezonden van AVROTROS, EO, HUMAN, KRO-NCRV, NOS, NTR en VPRO.

De Zapp-programma´s worden uitgezonden op het kanaal van NPO 3. Doordeweeks deelt Zapp het kanaal met Zappelin, waarbij de ochtend vooral voor Zappelin- en educatieve Zapp-programma´s is. Van 15.05 tot 19.30 uur is het kanaal voor Zapp. In het weekend moet Zapp de zendtijd alleen tot 7.45 uur afstaan aan Zappelin; pas om 19.25 uur neemt NPO 3 het weer over.

De eerste vormgeving van Zapp is dat kinderen in een gewichtloze omgeving centraal staan. De vormgeving was namelijk genoemd ´Zero Gravity´. Deze vormgeving was gebruikt van 4 september 2005 t/m 17 augustus 2008.

Op 18 augustus 2008 werd Zapp gepresenteerd door vijf figuurtjes, de Zappers. Deze heetten Spark, Chica, B.B., Lizz en Olec. De Zappers leidden de programma´s in en speelden een hoofdrol op de website van Zapp. Tot 17 december 2010 waren het 2D poppetjes, maar vanaf 18 december 2010 waren het 3D poppetjes. Ze waren vaak te zien voor of na de reclame, in verschillende aanraders en in aankondigingen voor programma´s.

Zapp werd eigenlijk altijd met een @ geschreven (Z@pp), maar vanaf 3 september 2012 werd er een compleet nieuwe huisstijl aangenomen, waaronder dus de naam. Ook verdwenen de Zappers. Vanaf 3 september 2012 staan vooral de presentatoren centraal en zullen zíj te zien zijn als aankondigingen van het betreffende programma die door die presentatoren worden gepresenteerd, de vormgeving werd aangepast op 19 augustus 2014, omdat sinds die dag NPO Zapp heet.

Aan Zapp is ook het tijdschrift Zapp Magazine verbonden, waarin onder meer interviews met bekende Nederlanders, puzzels, quizzen, moppen en prijsvragen staan.

In 2000 werden de 4 reeds bestaande kinderblokken van Nederland 1 (Alles Kits van AVRO, KRO en NCRV en KRO´s Kindertijd van de KRO), Nederland 2 (Xieje op 2 van EO, Teleac/NOT en TROS) toegevoegd aan de kinderzendtijd van Nederland 3 (NOS, NPS en VPRO) en ontstond Zappelin. De eerste netmanager van Zappelin was Cathy Spierenburg, afkomstig van Teleac/NOT (2000-2008). In 2008 werd Spierenburg opgevolgd door Suzanne Kunzeler, afkomstig van NCRV.

In 2005 werd Zappelin opgesplitst in twee delen: Zappelin voor kinderen van 2 tot 6 jaar, en Zapp voor kinderen van 6 tot 12 jaar.


KIJK NU!

Favoriete Zenders

Kijk NPO ZAPP vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV

Kijk NPO ZAPP NU
Een TV zender toevoegen

ChillGlobal ondersteund duizenden TV zenders van onze 15 deelnemende landen, maar het kan natuurlijk dat we er een aantal over het hoofd hebben gezien!

Heb je de vlag van een land aangeklikt en heb je de volledige lijst van beschikbare TV zenders bekeken, maar mist er volgens jou nog steeds een zender? Vul dan onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat de zender zo snel mogelijk aan de lijst zal worden toegevoegd!
Bedankt voor de medewerking en het ondersteunen van onze service!
Het formulier is succesvol verzonden.

Happy ChillGlobal

Ontdek vandaag nog geheel kosteloos 500+ internationale TV zenders!

Verkrijg toegang tot honderden TV zenders, social media, e-commerce en booking sites. Onze service is uitermate geschikt voor services als Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, en nog veel meer!