Kijk NPO1 vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV
SE USA UK DE FR NL PL BR AU IT CA ES CH HK AT

Onderstaande is slechts een kleine selectie van onze meest populaire TV zenders.

Door op de vlag van een land te klikken, kun je de volledige lijst van beschikbare zenders van dat land bekijken. 

 NPO1

NPO 1 (tot 19 augustus 2014: Nederland 1) is een van de drie televisiezenders van de Nederlandse Publieke Omroep en is het oudste televisiekanaal van Nederland. De zender richt zich op een breed publiek en dient tevens als nationale rampenzender. De netcoördinator is Marcel Peek.

In 2014 was het de best bekeken zender van Nederland, met een gemiddeld marktaandeel van 24,2% (doelgroep 6+, tijdvak 18.00 - 24.00 uur).

Op NPO 1 worden programma´s uitgezonden voor een breed publiek, zoals shows, spelletjes, series, drama en comedy. Verder is NPO 1 de calamiteitenzender. Wanneer er behoefte is aan een extra journaal voor bijvoorbeeld een ramp, dan zal dit plaatsvinden op NPO 1. Ook bijna alle bulletins van het NOS Journaal, de weekenduitzendingen van NOS Studio Sport en belangrijke evenementen (zoals Prinsjesdag, Koningsdag, de Algemene beschouwingen van de Tweede Kamer en sportevenementen als de Olympische Spelen en het WK Voetbal) worden via NPO 1 aangeboden.

Nederland 1 was de eerste van de drie publieke omroepen die in HD-kwaliteit ging uitzenden. De testuitzendingen begonnen op 1 juni 2008.

Speciale uitzendingen

Belangrijke sportevenementen in de zomer van 2008, zoals de Tour de France en de Olympische Spelen in Beijing werden rechtstreeks uitgezonden op Nederland 1 HD. Alleen de uitzendingen van Studio Sport en de overige rechtstreekse sportverslagen werden in hoge definitie uitgezonden. Alle andere programma´s werden in standaard definitie (SD) doorgegeven, maar werden wel opgeschaald zodat de beeldkwaliteit iets beter was.

Nederland 1 HD was gedurende de zomer van 2008 gratis te ontvangen via Ziggo, UPC, CAIW en CanalDigitaal. Enkele van deze zonden Nederland 1 HD uit op twee kanalen: een in 720p en een in 1080i.

De zender werd op 29 augustus 2008 weer stopgezet, omdat de grote sportevenementen toen waren afgelopen.

Definitieve doorgifte

Aanvankelijk bestond er een plan om begin 2009 weer te starten met het doorgeven van Nederland 1 in HD-kwaliteit.Daarbij was het streven om minstens 15% van de programma´s in HD-kwaliteit uit te zenden. Dit is uiteindelijk niet gebeurd vanwege de te hoge kosten en een laag percentage dat hierin geïnteresseerd is.

Vanwege de groeiende vraag naar HD-zenders kondigde de NPO op 16 juni 2009 aan weer te beginnen met het uitzenden van Nederland 1 HD vanaf 4 juli 2009.

Vanaf die datum zijn ook Nederland 2 HD en Nederland 3 HD toegevoegd aan het zenderaanbod van onder meer de kabelmaatschappijen Ziggo, UPC en CAIW.

Ook satellietprovider CanalDigitaal geeft sinds 2010 alle drie publieke netten in HD-kwaliteit door. Digitenne kan het HD-aanbod niet doorgeven vanwege tekort aan bandbreedte en omdat de huidige decoders niet geschikt zijn.

Er worden steeds meer vooraf opgenomen programma´s in HD-kwaliteit uitgezonden. De NOS zendt live de Tour de France en Champions League uit in HD. Maar ook programma´s van NOS Evenementen zijn nu rechtstreeks in HD. Ook andere omroepen zoals de AVRO en EO maken meer en meer programma´s in HD. Het NOS Journaal gaat eind 2014 over naar HD.

Naamswijziging

De Nederlandse Publieke Omroep kondigde op 12 maart 2013 aan dat de niet-commerciële zenders Nederland 1, 2 en 3 hun namen zullen wijzigen in NPO 1, 2 en 3. Volgens NPO-voorzitter Hagoort is de gedachte erachter herkenbaarder te worden, zowel op internet als in meer traditionele kanalen. Het plan werd niet overal even goed ontvangen. Deze wijzigingen zijn per 19 augustus 2014 doorgevoerd.


KIJK NU!

Favoriete Zenders

Kijk NPO1 vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV

Kijk NPO1 NU
Een TV zender toevoegen

ChillGlobal ondersteund duizenden TV zenders van onze 15 deelnemende landen, maar het kan natuurlijk dat we er een aantal over het hoofd hebben gezien!

Heb je de vlag van een land aangeklikt en heb je de volledige lijst van beschikbare TV zenders bekeken, maar mist er volgens jou nog steeds een zender? Vul dan onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat de zender zo snel mogelijk aan de lijst zal worden toegevoegd!
Bedankt voor de medewerking en het ondersteunen van onze service!
Het formulier is succesvol verzonden.

Happy ChillGlobal

Ontdek vandaag nog geheel kosteloos 500+ internationale TV zenders!

Verkrijg toegang tot honderden TV zenders, social media, e-commerce en booking sites. Onze service is uitermate geschikt voor services als Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, en nog veel meer!