Kijk ORF Sport + vanuit het buitenland | Stream Oostenrijkse TV
SE USA UK DE FR NL PL BR AU IT CA ES CH HK AT

Onderstaande is slechts een kleine selectie van onze meest populaire TV zenders.

Door op de vlag van een land te klikken, kun je de volledige lijst van beschikbare zenders van dat land bekijken. 

 ORF Sport +

De ORF (Österreichischer Rundfunk) is de Oostenrijkse publieke omroep.

De omroep heeft zijn hoofdzetel in Wenen. Naast de vestiging in Wenen zijn er ook in alle hoofdsteden van de deelstaten zogenaamde "Landesstudios". Vanuit deze studio´s worden de regionale programma´s verzorgd. Daarnaast is er nog een speciale "Landesstudio" in Bozen in Zuid-Tirol. In de Zuid-Tiroler autonomiewet is namelijk opgenomen dat de Oostenrijkse televisie- en radiozenders ook in Zuid-Tirol moeten worden uitgezonden. Hiervoor is een aparte firma voor verantwoordelijk, namelijk de RAS.

Voor de televisie zijn er twee landelijke zenders namelijk ORF Eins en ORF 2 (vroeger ook wel FS1 en FS 2 genoemd). Om 19 uur wordt via de zenders van ORF 2 een lokaal programma uitgezonden. Om 18:30 uur is er een speciaal programma voor Zuid-Tirol.

ORF 2 is de best bekeken zender in Oostenrijk, gevolgd door ORF Eins. De commerciële zenders ATV en Puls 4 halen gemiddeld 200.000 kijkers. Concurrentie voor de kijkcijfers komt van de zenders uit Duitsland die ook overal te ontvangen zijn in Oostenrijk (Das Erste, ZDF, Sat.1 & RTL Television). De commerciële zenders uit Duitsland zenden voor Oostenrijk aparte reclameblokken en nieuwsuitzendingen uit via Satelliet en Digitale TV.

De twee landelijke zenders worden niet alleen terresterisch uitgezonden maar ook via satelliet. Via de satelliet worden ook nog de ORF zenders ORF 3 (cultuur en toerisme), ORF Sport Plus (sport), GOTV (muziek), OE3 en ORF2 Europe uitgezonden. De programma´s van de ORF zijn gecodeerd met uitzondering van ORF2 Europe en GOTV, die zijn vrij te ontvangen. Met een schotelantenne zijn deze vrije Oostenrijkse zenders ook in Nederland en België te ontvangen. In februari 2005 was de ORF in onderhandeling met Europese kabelstations om te kijken of ORF2 Europe ook via de kabel kon worden doorgegeven.

Sinds juni 2000 werkt de ORF samen met de Duitse regionale omroep Bayerischer Rundfunk in de zender BR Alpha. Dit houdt in dat er vanaf maandag tot en met vrijdag vanaf 21:00 Alpha Österreich er is. Gedeeltelijk zijn dit programma´s die ook op ORF 1 en 2 te zien zijn maar voor ongeveer 90 uur zendtijd worden er speciale programma´s voor Alpha Österreich gemaakt.

De ORF is ook deelnemer aan de cultuurzender 3sat, samen met de Zwitserse SRG en de Duitse omroepen ARD en ZDF. Dit is een reclamevrije zender met cultuur- en nieuwsprogramma´s uit deze Duitstalige landen.

Zenders:

ORF Eins (ook in HD als ORF Eins HD), shows, buitenlandse series, films, sport (voetbal (Bundesliga (Oostenrijk), ÖFB Pokal, UEFA Europa League), Formule 1, wintersport)

ORF 2 (ook in HD als ORF 2 HD), regionaal nieuws, volksmuziek, cultuur, documentaires, talkshows

ORF III (ook in HD), Cultuur, Documentaires, Actualiteit(Voorheen TW1, Toerisme & Sport)

ORF Sport Plus (ook in HD) (via satelliet en kabel), sportkanaal

ORF 2 Europe (via satelliet), overzicht van ORF 2 programma´s (Alleen Oostenrijkse producties)


KIJK NU!

Favoriete Zenders

Kijk ORF Sport + vanuit het buitenland | Stream Oostenrijkse TV

Kijk ORF Sport + NU
Een TV zender toevoegen

ChillGlobal ondersteund duizenden TV zenders van onze 15 deelnemende landen, maar het kan natuurlijk dat we er een aantal over het hoofd hebben gezien!

Heb je de vlag van een land aangeklikt en heb je de volledige lijst van beschikbare TV zenders bekeken, maar mist er volgens jou nog steeds een zender? Vul dan onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat de zender zo snel mogelijk aan de lijst zal worden toegevoegd!
Bedankt voor de medewerking en het ondersteunen van onze service!
Het formulier is succesvol verzonden.

Happy ChillGlobal

Ontdek vandaag nog geheel kosteloos 500+ internationale TV zenders!

Verkrijg toegang tot honderden TV zenders, social media, e-commerce en booking sites. Onze service is uitermate geschikt voor services als Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, en nog veel meer!