Kijk RTL 4 vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV
SE USA UK DE FR NL PL BR AU IT CA ES CH HK AT

Onderstaande is slechts een kleine selectie van onze meest populaire TV zenders.

Door op de vlag van een land te klikken, kun je de volledige lijst van beschikbare zenders van dat land bekijken. 

 RTL 4

RTL 4 (Radio Télévision Luxembourg 4) is een commerciële Nederlandstalige Luxemburgse televisiezender die sinds 1989 uitzendt op de Nederlandse televisie. Qua marktaandeel staat RTL 4 al enige jaren op een tweede plaats, na NPO 1.[2]

RTL 4 valt onder RTL Nederland (voorheen de RTL/de Holland Media Groep), samen met RTL 5, RTL 7 , RTL 8 en RTL Z.

Shows: The Voice of Holland, Goede Tijden Slechte Tijden, The Bold & The Beautiful, RTL Nieuws, Expeditie Robinson, RTL Boulevard, Chantal Blijft Slapen, Koffietijd, Zwarte Tulp, Van Der Vorst Ziet Sterren, Editie NL and RTL Woonmagazine.

Overstap naar RTL 4

In de loop van 1990 sloot RTL-Véronique een overeenkomst met Van den Ende, waardoor de slecht bekeken jongerenzender verder ging als RTL 4.

RTL 4 heeft een aantal veranderingen doorgemaakt vooral in 1998 toen het logo en programmering een vernieuwing kreeg. Het logo van RTL 4 is in de zomer van 1990, de herfst van 1990, in 1997 en in 1998 veranderd. Sinds juni 2004 heeft RTL 4 andere leaders en bumpers en op 12 augustus 2005 kreeg RTL 4 opnieuw een nieuw logo. Op 1 juni 2007 stapte heel RTL Nederland over op breedbeeld. Met deze verandering kreeg RTL 4 ook een nieuwe huisstijl waarin de sterren van RTL 4 centraal staan. Inmiddels is ook deze huisstijl weer verlaten en zijn in 2008 bumpers te zien waarin naast een door ronddraaiende balkjes gevormde 4 objecten als wijnglazen en parels naar beneden vallen. In 2013 veranderde RTL4 weer zijn logo met een nieuwe vormgeving.

De zender is statutair/formeel gevestigd in Luxemburg en kan daardoor bepaalde Nederlandse regelgeving (bijvoorbeeld met betrekking tot reclame en sponsoring) ontwijken. Dit dankzij het gebrek aan toezicht, sanctieprocedures en een toezichthouder, aangezien Luxemburg die niet kent. Zo kan RTL 4 zich makkelijk aan de Europese mediawettelijke regels onttrekken, terwijl in Nederland gelicenceerde zenders wel gecontroleerd worden (door het Commissariaat voor de Media) en boetes ontvangen indien zij (Europese) mediawettelijke regels aan de laars lappen.

Radio

RTL 4 heeft sinds begin jaren 90 een radiozusje gekend met daarin de benaming RTL. Deze zender wisselde regelmatig van naam (RTL 4 Radio, RTL Radio, Happy RTL, RTL Rock Radio e.d.). In 1995 is de radiozender uiteindelijk hernoemd in Kink FM en in 1996 verkocht aan de Vereniging Veronica. Na de etherfrequentieveiling in mei 2003 kreeg de televisiezender weer een radiozusje genaamd RTL FM. Deze etherfrequentie moest op 8 juli 2006 overgedragen worden aan radiozender 100%NL, omdat deze op onterechte gronden aan RTL Nederland was toebedeeld. Door tegenvallende luistercijfers na het verlaten van de etherfrequenties is het radiostation in december 2006 als Sky Radio uitgezonden, welke gedurende de kerstperiode kerstmuziek uitzond op de kabelfrequenties van RTL FM onder naam ´RTL FM presents: Sky Radio - The Christmas Station´, waarna jongerenzender TMF samen met de Sky Radio Groep de kabelfrequenties overnam om er het programma van TMF Radio op uit te zenden. TMF Radio is begin 2007 volledig overgedragen aan Sky Radio Groep en MTV Networks en is uiteindelijk tot Hitradio Veronica omgedoopt om internet-only te worden. Op 1 oktober 2007 verkreeg RTL Nederland dankzij de Talpa-transactie het radiostation 538 die eind december 2011 weer aan Talpa werd afgestoten. Anno 2012 heeft RTL alleen de internetradiozender RTL Lounge Radio in handen.

 


KIJK NU!

Favoriete Zenders

Kijk RTL 4 vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV

Kijk RTL 4 NU
Een TV zender toevoegen

ChillGlobal ondersteund duizenden TV zenders van onze 15 deelnemende landen, maar het kan natuurlijk dat we er een aantal over het hoofd hebben gezien!

Heb je de vlag van een land aangeklikt en heb je de volledige lijst van beschikbare TV zenders bekeken, maar mist er volgens jou nog steeds een zender? Vul dan onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat de zender zo snel mogelijk aan de lijst zal worden toegevoegd!
Bedankt voor de medewerking en het ondersteunen van onze service!
Het formulier is succesvol verzonden.

Happy ChillGlobal

Ontdek vandaag nog geheel kosteloos 500+ internationale TV zenders!

Verkrijg toegang tot honderden TV zenders, social media, e-commerce en booking sites. Onze service is uitermate geschikt voor services als Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, en nog veel meer!