Kijk RTL 5 vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV
SE USA UK DE FR NL PL BR AU IT CA ES CH HK AT

Onderstaande is slechts een kleine selectie van onze meest populaire TV zenders.

Door op de vlag van een land te klikken, kun je de volledige lijst van beschikbare zenders van dat land bekijken. 

 RTL 5

RTL 5 is een Nederlandstalige Luxemburgse televisiezender die behoort tot RTL Nederland (voorheen Holland Media Groep/HMG). De zender zendt sinds 2 oktober 1993 uit. RTL 5 richtte zich jarenlang vooral op de mannelijke kijker met veel zakelijke programma´s en sport. Sinds 12 augustus 2005 richt het zich op een breder publiek, maar vooral op jonge mensen met de leeftijd van 15 t/m 35.

RTL 5 zendt voornamelijk programma´s van FOX en NBC uit.

Huidige profiel van RTL 5

Sinds ?het nieuwe? RTL 5 van start is gegaan is het marktaandeel van de zender flink gegroeid. Na Nederland 1, RTL 4 en SBS 6 is het de best bekeken zender van Nederland. Op het nieuwe RTL 5 werden de succesvolle series van Yorin geplaatst, zoals CSI: Miami en CSI: NY. Maar ook ging de dagelijkse succesvolle talkshow van Robert Jensen van start. Na het samengaan van Talpa en RTL in 2007 werden de succesvolle programma?s De Gouden Kooi en Deal or no Deal geplaatst op RTL 5. Hiermee werd de vooravond flink verstevigd. Inmiddels zijn deze programma?s alweer beëindigd.

Het huidige RTL 5 richt zich op de primaire doelgroep van 20 tot 34 jaar. Het is daarmee na RTL 4 de tweede brede zender van RTL Nederland. RTL 5 had in 2008 een marktaandeel van 9,1 procent in deze doelgroep. (In 2007: 10,1 procent). De zender richt zicht op zowel mannen als vrouwen, maar door programma´s als Holland´s Next Top Model heeft het ook wel een licht vrouwelijk profiel. De zender heeft een mix van Nederlandstalige programma?s en buitenlandse drama, actie, comedy series en films. Tegenwoordig is het best bekeken programma bij RTL 5 Expeditie Robinson. Daarnaast heeft RTL 5 sinds 2014 steeds meer maatschappelijk betrokken programma´s, zoals Levenslang met Dwang en Project P. RTL 5 staat ook bekend om zijn (reality)soaps van o.a. Roy Donders en Barbie.

Een half uur per dag zendt RTL 5 in het Luxemburgs uit. RTL Nederland is als Luxemburgse licentiehouder immers verplicht op een van haar televisiekanalen de nieuwsuitzending RTL De Journal, geproduceerd door de op Luxemburg gerichte zusterzender RTL Télé Lëtzebuerg, uit te zenden. Momenteel is dit programma ´s ochtends op RTL 5 te bekijken, telkens tussen 5u30 en 6u00.

Dankzij de Luxemburgse status van RTL 5 kan het daardoor bepaalde Nederlandse regelgeving (bijvoorbeeld met betrekking tot reclame en sponsoring) ontwijken. Dit dankzij het gebrek aan toezicht, sanctieprocedures en een toezichthouder, aangezien Luxemburg die niet kent. Zo kan RTL 5 zich makkelijk aan de Europese mediawetgeving onttrekken, terwijl zenders met een Nederlandse licentie wel gecontroleerd worden (door het Commissariaat voor de Media) en beboet worden indien zij de (Europese) mediawetgeving overtreden.

Shows: Expeditie Robinson, Holland´s Next Top Model & Benelux´ Next Top Model,  Project Catwalk, So You Think You Can Dance


KIJK NU!

Favoriete Zenders

Kijk RTL 5 vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV

Kijk RTL 5 NU
Een TV zender toevoegen

ChillGlobal ondersteund duizenden TV zenders van onze 15 deelnemende landen, maar het kan natuurlijk dat we er een aantal over het hoofd hebben gezien!

Heb je de vlag van een land aangeklikt en heb je de volledige lijst van beschikbare TV zenders bekeken, maar mist er volgens jou nog steeds een zender? Vul dan onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat de zender zo snel mogelijk aan de lijst zal worden toegevoegd!
Bedankt voor de medewerking en het ondersteunen van onze service!
Het formulier is succesvol verzonden.

Happy ChillGlobal

Ontdek vandaag nog geheel kosteloos 500+ internationale TV zenders!

Verkrijg toegang tot honderden TV zenders, social media, e-commerce en booking sites. Onze service is uitermate geschikt voor services als Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, en nog veel meer!