Kijk RTL 8 vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV
SE USA UK DE FR NL PL BR AU IT CA ES CH HK AT

Onderstaande is slechts een kleine selectie van onze meest populaire TV zenders.

Door op de vlag van een land te klikken, kun je de volledige lijst van beschikbare zenders van dat land bekijken. 

 RTL 8

RTL 8 is de naam van een commerciële Nederlandstalige Luxemburgse televisiezender die sinds 18 augustus 2007 uitzendt op de Nederlandse televisie. De benamingen RTL+ en RTL 10 deden de ronde als mogelijke naam, maar uiteindelijk is gekozen voor RTL 8. Op 30 juni 2007 werd dit in een interview met De Telegraaf bevestigd door toenmalig RTL-directeur Fons van Westerloo. De zender heeft een vrouwelijk profiel maar laat ook ruimte voor experimentele televisie.

Alhoewel de zender formeel een nieuwe zender is, is RTL Nederland er in geslaagd om in korte tijd landelijke kabeldistributie te realiseren. Op de kabel is RTL 8 gaan uitzenden op de plek waar voorheen Tien (daarvoor Talpa TV) uitzond. Op satelliet is Tien vanuit Luxemburg van start gegaan op de plek waar voorheen Hallmark Channel vanuit Luxemburg werd opgestraald (deze is naar een andere frequentie verhuisd). RTL Nederland heeft formeel de zender Tien niet overgenomen, maar onderdelen van Talpa Media Holding NV waaronder een aantal programma´s inclusief één seizoen Eredivisie voetbalrechten alsmede Radio 538. De overname van de Talpa-onderdelen werd officieel op 26 juni 2007 bekendgemaakt door RTL Group en Talpa Media. RTL Nederland heeft de eerste rechten op alle televisieprogramma´s die door Talpa Content worden gemaakt, waarvan een aantal succesvolle programma´s en series meegegaan zijn naar RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8.

Op 26 juli 2007 werd door RTL Nederland een presentatie gegeven voor pers en adverteerders over de programmering van haar stations. Op 13 augustus 2007 werd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) toestemming gegeven voor het starten van de zender. De zender is op 18 augustus 2007 gestart.[5] De nieuwe zender valt onder RTL Nederland, samen met RTL 4, RTL 5 en RTL 7. Op de vraag waarom niet gekozen is voor de naam RTL 6, antwoordde toenmalig directeur Fons van Westerloo: "Ik wil niet het getal 6 gebruiken omdat SBS 6 dat cijfer al gebruikt. Ik wil de kijkers niet met een probleem opzadelen".

RTL 8 zendt thans vooral herhalingen uit van eerder uitgezonden programma´s van RTL 4, 5 en in mindere mate 7. Sinds zaterdag 22 september 2007 zendt RTL 8 zo´n 17 uur per dag telewinkelprogramma´s uit onder de naam Teleshop 8. Doordat RTL niet tijdig in handen was van een Luxemburgse homeshoplicentie kon dit niet op 18 augustus worden gerealiseerd.

Dankzij de Luxemburgse status van RTL 8 kan het daardoor bepaalde Nederlandse regelgeving (bijvoorbeeld met betrekking tot reclame en sponsoring) ontwijken. Dit mede dankzij het gebrek aan toezicht, sanctieprocedures en een toezichthouder, aangezien Luxemburg die niet kent. Zo kan RTL 8 zich makkelijk aan de Europese mediawettelijke regels onttrekken, terwijl in Nederland gelicenceerde zenders wel gecontroleerd worden (door het Commissariaat voor de Media) en boetes ontvangen indien zij (Europese) mediawettelijke regels overtreden.

Sinds 2010 probeert RTL 8 zich duidelijker te profileren in het televisieaanbod en hoewel de zender kleinschalig is, slaagt het in die missie. In maart startte RTL 8 de eerste drie seizoenen van de populaire serie The Tudors. In oktober startte de zender het kinderblok RTL Telekids voor de kleinste kinderen met series als Bassie & Adriaan, De Fabeltjeskrant en de Bibaboerderij. Eind 2010 behaalde RTL8 zijn record met de oude filmklassiekers van de filmreeks Home Alone. Daarnaast wil RTL8 ook de vooravond verbeteren en kocht de populaire soap The Bold & The Beautiful aan nadat SBS6 hiermee gestopt is. Op zaterdag 9 januari werd duidelijk dat ook The Young and the Restless een kans krijgt op de Nederlandse televisie.

Shows: The Voice of Holland, Goede Tijden Slechte Tijden, The Bold & The Beautiful, RTL Nieuws, Expeditie Robinson, RTL Boulevard, Chantal Blijft Slapen, Koffietijd, Zwarte Tulp, Van Der Vorst Ziet Sterren, Editie NL and RTL Woonmagazine.

 


KIJK NU!

Favoriete Zenders

Kijk RTL 8 vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV

Kijk RTL 8 NU
Een TV zender toevoegen

ChillGlobal ondersteund duizenden TV zenders van onze 15 deelnemende landen, maar het kan natuurlijk dat we er een aantal over het hoofd hebben gezien!

Heb je de vlag van een land aangeklikt en heb je de volledige lijst van beschikbare TV zenders bekeken, maar mist er volgens jou nog steeds een zender? Vul dan onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat de zender zo snel mogelijk aan de lijst zal worden toegevoegd!
Bedankt voor de medewerking en het ondersteunen van onze service!
Het formulier is succesvol verzonden.

Happy ChillGlobal

Ontdek vandaag nog geheel kosteloos 500+ internationale TV zenders!

Verkrijg toegang tot honderden TV zenders, social media, e-commerce en booking sites. Onze service is uitermate geschikt voor services als Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, en nog veel meer!