Kijk RTV N-H vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV
SE USA UK DE FR NL PL BR AU IT CA ES CH HK AT

Onderstaande is slechts een kleine selectie van onze meest populaire TV zenders.

Door op de vlag van een land te klikken, kun je de volledige lijst van beschikbare zenders van dat land bekijken. 

 RTV N-H

RTV NH, voorheen RTV Noord-Holland, is de regionale radio- en televisieomroep voor de provincie Noord-Holland. De omroep is gevestigd te Amsterdam. De zender is begonnen op 1 januari 1989 als radio Noord-Holland met een zendtijd van drie uur per dag; later is dat uitgebreid tot 24 uur per dag. Daarnaast is RTV NH de officiële calamiteitenzender van Noord-Holland.

STAD Radio Amsterdam (1976 - 1989, STAD staat voor Stichting Amsterdamse Draadloze omroep), ook wel bekend als Radio STAD, was een publieke radiozender in Amsterdam. In 1989 is het station opgegaan in RTV Noord-Holland.

Radio Noord-Holland is op 1 januari 1989 begonnen met uitzendingen. Eerst drie uur per dag, maar dat werd uiteindelijk 24 uur per dag. Er zijn twee edities. De editie Zuid: Groot-Amsterdam, Kennemerland, Haarlemmermeer, de Zaanstreek en het Gooi; en de editie Noord: grofweg boven het Noordzeekanaal, met uitzondering van de Zaanstreek/Purmerend.

Sinds 3 januari 2000 maakt de omroep ook televisie-uitzendingen. Ook daar werd enige tijd met twee edities gewerkt: één voor de regio Groot-Amsterdam, Zaanstad en Purmerend, en één voor de rest van de provincie. Vanwege de hoge mate van fragmentatie in de exploitatie van het kabelnetwerk en de komst van digitale televisie bleek het echter moeilijk om ervoor te zorgen dat de editie-uitzendingen op de juiste plek terechtkwamen, daarom is hiermee gestopt.

Tot augustus 2014 verzorgde de omroep naast de radio- en televisie-uitzendingen ook teletekstpagina´s. Op de internetsite is naast het laatste nieuws ook programma-informatie te vinden. Radio en televisie zijn tevens via internet te beluisteren en te bekijken.

Sinds februari 2011 zijn het nieuws en de programma´s ook te zien via een gratis te downloaden app.

RTV NH is een publieke omroep op regionaal niveau. Algemeen directeur is Paul van Gessel en commercieel manager is Ger Welbers.

In 2012 werd de zender AT5 door RTV Noord-Holland, Het Parool en de AVRO overgenomen. Paul van Gessel en Ger Welbers, bestuursleden van RTV NH, vormen de directie van AT5. Bart Barnas, sinds september 2012 hoofdredacteur van RTV NH, is sinds 2013 tevens hoofdredacteur van AT5. In 2013 heeft het Commissariaat voor de Media een voorstel tot fusie van RTV NH en AT5 afgewezen.


KIJK NU!

Favoriete Zenders

Kijk RTV N-H vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV

Kijk RTV N-H NU
Een TV zender toevoegen

ChillGlobal ondersteund duizenden TV zenders van onze 15 deelnemende landen, maar het kan natuurlijk dat we er een aantal over het hoofd hebben gezien!

Heb je de vlag van een land aangeklikt en heb je de volledige lijst van beschikbare TV zenders bekeken, maar mist er volgens jou nog steeds een zender? Vul dan onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat de zender zo snel mogelijk aan de lijst zal worden toegevoegd!
Bedankt voor de medewerking en het ondersteunen van onze service!
Het formulier is succesvol verzonden.

Happy ChillGlobal

Ontdek vandaag nog geheel kosteloos 500+ internationale TV zenders!

Verkrijg toegang tot honderden TV zenders, social media, e-commerce en booking sites. Onze service is uitermate geschikt voor services als Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, en nog veel meer!