Kijk SBS 6 vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV
SE USA UK DE FR NL PL BR AU IT CA ES CH HK AT

Onderstaande is slechts een kleine selectie van onze meest populaire TV zenders.

Door op de vlag van een land te klikken, kun je de volledige lijst van beschikbare zenders van dat land bekijken. 

 SBS 6

SBS 6, oorspronkelijk de afkorting van Scandinavian Broadcasting System 6 is een Nederlandse commerciële televisiezender, sinds 29 juli 2011 onderdeel van het Finse Sanoma (67%) en Talpa (33%). Naast SBS 6 maken ook de zenders NET 5, Veronica en SBS 9, het productiebedrijf SBS Productions en de Veronica Uitgeverij (verantwoordelijk voor onder andere Veronica Magazine) deel uit van Sanoma. SBS 6 zendt sinds 28 augustus 1995 uit. De zender is via de kabel, interactieve televisie, digitenne of schotelantenne in ongeveer 6,8 miljoen huishoudens te ontvangen. Tijdens de najaarspresentatie in 2014 werd bekendgemaakt dat SBS een extra zender kreeg met de naam SBS 9. De zender profileert zich met door uitzenden van films en series.

In de begindagen richtte SBS 6 zich voornamelijk op een mannelijk en jong publiek, met veel series, films, reality-tv en seks. Bekende programma´s waren Over de roooie (met Wendy van Dijk en Matthias Scholten), Actienieuws, De Nachtrijder (met Irene van de Laar), Jerry Springer, De heetste plekjes van Nederland, Over Seks gesproken (met Goedele Liekens) en Breekijzer (met Pieter Storms). Ook de dagelijkse Nederlandse soapserie Goudkust werd tussen 1996 en 1999 op SBS 6 uitgezonden. Daarnaast stond de zender in het begin bekend als een volkszender.

Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een brede familiezender Ondanks dit probeert de zender nog wel wat volkse karakteristieken te behouden. In 2013 begon de zender met het programma Bloed, Zweet & Tranen, waarbij de nieuwe volkszanger(es) van Nederland wordt gezocht

Hedendaags profileert SBS 6 zich als een gezinszender met informatieve (nieuws)programma´s, (groot) amusement, speelfilms en enkele series. Eén van de best bekeken programma´s van SBS 6 is Hart van Nederland, met gemiddeld een miljoen kijkers per dag. Ook besteedt de zender aandacht aan sport, met name voetbal (Nederlands elftal en sinds september 2015 de UEFA Champions League). Sinds 2008 besteedt de zender voor het eerst aandacht aan religie, door kerkdiensten van David Maasbach uit te zenden op zondag.

SBS 6 heeft de laatste jaren te kampen met tegenvallende kijkcijfers op primetime. In 2010 had de zender een gemiddeld marktaandeel van 10%. In 2014 is dit gemiddeld 9,0%.

SBS 6 is onderdeel van SBS Broadcasting BV, de Nederlandse tak van Sanoma en Talpa Media.


KIJK NU!

Favoriete Zenders

Kijk SBS 6 vanuit het buitenland | Stream Nederlandse TV

Kijk SBS 6 NU
Een TV zender toevoegen

ChillGlobal ondersteund duizenden TV zenders van onze 15 deelnemende landen, maar het kan natuurlijk dat we er een aantal over het hoofd hebben gezien!

Heb je de vlag van een land aangeklikt en heb je de volledige lijst van beschikbare TV zenders bekeken, maar mist er volgens jou nog steeds een zender? Vul dan onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat de zender zo snel mogelijk aan de lijst zal worden toegevoegd!
Bedankt voor de medewerking en het ondersteunen van onze service!
Het formulier is succesvol verzonden.

Happy ChillGlobal

Ontdek vandaag nog geheel kosteloos 500+ internationale TV zenders!

Verkrijg toegang tot honderden TV zenders, social media, e-commerce en booking sites. Onze service is uitermate geschikt voor services als Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, en nog veel meer!